Rubriky

Bylinky v kuchyni

Čerstvé bylinky dodají vašim pokrmům svěžest na pohled i na chuť a taky porci zdraví navíc. A když je budete mít neustále po ruce, nebudete na ně zapomínat a brzy zjistíte, že už si bez té svěží zelené nedovedete jídlo ani představit. S praktickými pomůckami z Chefshop.cz vám půjde pěstování i zpracování bylinek skoro samo.

Chytré květináče

Také se vám stává, že občas zapomenete na zalévání? Aby vaše křehké bylinky nepřišly kvůli výpadkům paměti k újmě, zasaďte je do samozavlažovacích květináčů. Jejich výhodou je, že nemusíte kontrolovat vlhkost zeminy. Voda se dolévá ve větším množství jen zhruba dvakrát do týdne. „Samozavlažovací květináče mají speciální knot, který nasává vodu a udržuje zeminu neustále vlhkou. Ty z ušlechtilé nerezové oceli mají opravdu dlouhou životnost a na rozdíl od těch keramických se jen tak nerozbijí,“ vypočítává výhody Ondřej Suchan, vedoucí prodejny Chefshop.

Nůžky, nože a sekáčky

Podařilo se! Rostlinka se má k světu a je načase zjistit, jestli chutná tak čerstvě, jak vypadá. „Nůžky na bylinky od WMF jsou odolné proti korozi, snadno se čistí a zůstanou dlouho ostré. Navíc je můžete mít postavené přímo vedle květináče s bylinkami, aby byly vždy po ruce,“ vysvětluje Ondřej Suchan.

A čím bylinky porcovat? „Na krájení bylinek použijte ostrý nůž s krátkou, ale vysokou čepelí. Poradí si s měkkými lístečky i stonky. Špičku čepele nože přidržujte bříšky prstů ruky, která nekrájí, a rychle sekejte houpavými pohyby nahoru a dolů,“ radí Ondřej Suchan.

Kromě nože se dají bylinky porcovat i oválným sekáčkem s praktickou gumovou rukojetí. Sekáček je vyroben z kvalitní oceli a v balení najdete také krytku na super ostrou čepel.

Hmoždíře

Věděli jste, že na opravdové pesto se bazalka drtí ručně v hmoždíři? Italské babičky i šéfkuchaři věří, že díky poctivému postupnému a (oproti mixéru) pomalému drcení získává pesto kvalitnější chuť. Na Chefshopu najdete více hmoždířů z různých materiálů. „U hmoždířů z ručně vyráběné burgundské keramiky Emile Henry se nemusíte bát na paličku zatlačit. Tato keramika je extrémně pevná a odolná. Vnitřní hrubá glazura zabraňuje vysypávání ingrediencí a také absorbování pachů,“ vysvětluje Ondřej Suchan.

V kuchyni existuje jednoduché pravidlo: pokud si chcete vaření užít, používejte kvalitní pomůcky.

Tag

Mohlo by se vám také líbit...

0 Komentáře “Bylinky v kuchyni”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *