Rubriky

Ideální obal na školní svačinu

Ekologický ubrousek a sáček provoní jakoukoliv svačinu medem a překvapí svou odolností. Potravinové obaly mají jednoduchý, ale neokoukaný design a jsou ručně vyrobeny ze 100% bavlny a včelího vosku. Jde o čistě přírodní vosk, bez jakékoliv přidané chemie.

Obal plně nahrazuje plastové pytlíky nebo potravinové fólie, které člověk běžně používá v kuchyni. A může snadno zastoupit i plastové svačinové boxy, děti si je rychle oblíbí. Navíc jsou lehké a zbytečně tak nezatěžují školní batohy. Po snědení svačiny pak školákovi navíc nezabírají žádné místo.

Ubrousek se snadno tvaruje přímo v ruce díky tělesné teplotě. Může se proto použít k zakrytí misky s jídlem nebo jako podložka pro válení těsta. Potraviny, které do něj zabalíte vydrží svěží díky ochranné vrstvě včelího vosku. Obaly se hodí na zabalení svačiny, chleba, pečiva, ovoce nebo zeleniny. Obaly nejsou vhodné pro balení a uskladnění masa.

Wrapík a Nepytlík, jak je trefně výrobce nazval, vydrží až 160 použití. Jsou omyvatelné v teplé vodě do 30 °C a nečistoty lze odstranit pomocí běžného prostředku na mytí nádobí. Vosk jako takový se opotřebí během roku. Ubrousky jsou však obnovitelné, stačí je posypat trochou vosku a na chvíli zapéct v troubě na 80 °C. Ubrousek je pak jako nový a připravený na další používání.

Včelí vosk je známý svým antibakteriálním složením. Je tedy vhodný pro styk s potravinami, které díky ochranné bariéře vydrží déle čerstvé a bez zápachu.

Wrapík a Nepytlík se vyrábí v České republice na jižní Moravě. Distribuci zajišťuje SOLO Matches & Flames.

Wrapík se prodává ve dvou rozměrech, 25×25 cm, 30×35 cm a v 8 zajímavých designech. Jeho funkčnost a výtvarné provedení ocení nejenom školáci.

Nepytlík je dostupný ve dvou rozměrech, menší (27×22 cm) je vhodný pro pečivo nebo ovoce a zeleninu, do většího (30×32 cm) lze pohodlně umístit celý bochník chleba.

Obaly jsou schváleny Státním zdravotním ústavem jako sekundární potravinový obal.

Tag

Mohlo by se vám také líbit...

0 Komentáře “Ideální obal na školní svačinu”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *