Rubriky

Chystáte se na důležitý oběd či večeři? Bojíte se, že se ztrapníte?

Nebojte se, JO HAIR STAR vám přináší základní pravidla etikety stolování.

Pro klid je dobré si stůl v restauraci rezervovat předem.

Při příchodu by vás měl (v lepší restauraci) přivítat číšník a usadit ke stolu.

Při usedání muž (může, ale i číšník) odsune ženě židli od stolu, aby mohla usednout, pak se může usadit do své židle.

U stolu sedíte naproti sobě, není li to možné, sedí muž po levici ženy.

Pokud si objednáte víno nebo sekt, sklenička se vždy drží za stopku.

Při ťukání se vždy díváte do očí.

Pokud si objednáte něco tvrdšího nebo pivo, skleničku pouze pozvednete.

Na stole leží textilní ubrousek ten vezmete a položíte si ho na klín, okolo krku ani za límec nepatří. Papírový ponecháte na stole.

Číšník podává jídelní lístek první ženě. Žena si sama vybírá na co má chuť. Vy nebo číšník jí však můžete něco doporučit, pokud si to žena bude přát.

Poté co obsluha přinese jídlo, muž musí vyčkat, až začne žena jíst první.

V restauracích kde, mají na stole více příborů platí pravidlo, že na jednotlivé chody se používají příbory postupně od vnějšího okraje směrem k talíři.

Seďte při jídle vzpřímeně nikdy se, nenaklánějte k talíři.

Obsluze, nikdy nepomáháte podáváním talířů a skleniček. 

Pečivo se nikdy neukusuje, ale ulamují se sousta.

Použití párátka je ve vyšší společnosti nevhodné.

O účet, žádá muž a také platí.

Tag

Mohlo by se vám také líbit...

0 Komentáře “Chystáte se na důležitý oběd či večeři? Bojíte se, že se ztrapníte?”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *