Meruňky a broskve na vašem stole
Ovoce by mělo být nedílnou součástí našeho jídelníčku celoročně. Ideální je konzumovat čerstvé sezonní ovoce k dopolední i odpolední svačině. Nejen, že tak do těla dostanete výživné látky v podobě vitaminů a minerálních látek, ale také tím vyrovnáte hladinu glukózy v létě, čímž budete předcházet chutím na sladké, a i vaše postava tím dozná pozitivních změn. Teď v létě jsou ideální typicky české meruňky a broskve. Jak s nimi naložit chytře a zdravě? Inspirujte se následujícími fit recepty od odborníků na výživu z NATURHOUSE.
Limetkovo-broskvový chia pudink
Ingredience: 2 broskve, 1 šálek rostlinného mandlového nebo vodou mírně ředěného kokosového mléka, 1 lžíce medu nebo javorového sirupu nebo lžička stéviového sladidla PECVA, 1 lžička limetkové šťávy, 1 lžička limetkové kůry, 3 lžíce chia semínek, na ozdobu pokrájená broskev, ¼ šálku borůvek
Postup: Broskve spařte vroucí vodou, oloupejte a dužinu jedné broskve rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte. Druhou nakrájejte na kostičky na ozdobu. Vmíchejte rostlinné mléko, přidejte med nebo stévii, limetkovou šťávu a kůru a chia semínka. Dejte stranou na 2–3 hodiny, aby semínka nabobtnala a vytvořila konzistenci gelu. Rozdělte do misek a zdobte pokrájenou broskví a borůvkami nebo jakýmkoli jiným bobulovým ovocem.
Čokoládové brownie s broskvemi (bez mouky)
Ingredience: 3 lžíce ghí, 80 g hořké čokolády, 100 g mletých nebo rozmixovaných ořechů, 3 bílky, 2 žloutky, 1–2 lžíce stéviového sladidla PECVA, 2 broskve, máslo nebo kokosový olej na vymazání, mleté ořechy na vysypání, strouhaný kokos nebo kousky čokolády na ozdobu
Postup: Nejdříve si vymažte formu tukem a vysypte mletými ořechy nebo kokosem. Troubu předehřejte na 180 °C. Broskve umyjte, vyjměte pecku a nakrájejte na měsíčky. Připravte vodní lázeň, nad kterou rozpustíte ghí a čokoládu. Po rozpuštění odstavte z tepla. Namelte ořechy a k lehce vychladlé rozpuštěné čokoládě je přimíchejte. V jedné míse vyšlehejte žloutky, přidejte sladidlo nebo kokosový cukr, vyšlehejte do světlé pěny, v druhé míse zase bílky do tuhého sněhu. Vyšlehané žloutky i bílky postupně vmíchejte k čokoládové směsi. Těsto vlijte do připravené formy. Povrch pokryjte měsíčky broskve, posypte kokosem a případně kousky hořké čokolády. Pečte přibližně třicet minut.
Meruňkový sorbet
Ingredience: 800 g zralých meruněk, 100 ml čerstvé pomerančové šťávy, citronová šťáva, dle potřeby med nebo kokosový cukr nebo stéviové sladidlo PECVA, lístky máty nebo meduňky na ozdobení
Postup: Meruňky omyjte a vypeckujte. Nakrájejte je na malé kousky a nechte zmrznout. Zmrzlé ovoce rozmixujte s pomerančovou šťávou a případně, s ohledem na kyselost šťávy, mírně přislaďte medem nebo kokosovým cukrem nebo stéviovým sladidlem PECVA. Zakápněte citronem. Hotový sorbet podávejte ozdobený lístky čerstvé máty nebo meduňky.
- Předchozí Vaše pleť bude mít na růžích ustláno
- Následující Pětiminutové ošetření v salonech Toni&Guy
0 Komentáře “Meruňky a broskve na vašem stole”