Valentýn na talíři
Láska prochází žaludkem, proto připravte své drahé polovičce chutné valentýnské překvapení. Letos vychází únorový svátek všech zamilovaných na sobotu a vy můžete začít hned ráno „zamilovanou“ snídaní. Jestli však máte doma vyznavače slaných snídaní, zkuste tento recept třeba jako dezert plný lásky po obědě nebo večeři.
Čokoládová mléčná rýže s jahodami
Ingredience na 4 porce: 100 g rýže kulaté Menu Gold, 600 ml plnotučného mléka, 15 g vanilkového cukru, špetka soli, 15 g másla, 1 lžíce kakaa, 50 g kvalitní hořké čokolády, 200 g jahod
Postup:
Do hrnce s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a propláchnutou rýži. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme kakao a nalámanou čokoládu. Vychladíme a podáváme ozdobené jahodami a hoblinami čokolády.
0 Komentáře “Valentýn na talíři”