Rubriky

Konec plýtvání jídlem

Plýtvání se týká nás všech – a všichni s tím můžeme něco dělat. Než se potraviny dostanou na náš stůl, zmizí v odpadcích průměrně jedna třetina z nich, z toho přibližně polovinu vyhodíme doma. V knize Konec plýtvání jídlem se dočtete, jak každý z nás může plýtvání omezit, tím chránit životní prostředí a současně i ušetřit. Knihu vydává Nakladatelství KAZDA.

Třetina všech potravin neskončí na talíři, ale v popelnici, protože se předčasně zkazí, uplyne jejich datum minimální trvanlivosti nebo se jich příliš mnoho nakoupí či uvaří. Kvůli tomu je potřeba o 50 % více zemědělských ploch a spotřebuje se o 50 % více hnojiv, pesticidů a energie. Kniha Konec plýtvání jídlem přináší rady a tipy, jak s tím každý z nás může něco udělat.

Inspirujte se praktickými nápady a návody, jak v kuchyni předcházet plýtvání potravinami a nic nevyhazovat. V knize najdete více než 333 udržitelných receptů a nápadů, jak beze zbytku zužitkovat potraviny. Naučíte se je správně nakupovat, skladovat, konzervovat, spotřebovat beze zbytků, nebo využít případné zbytky při vaření či v domácnosti.

„V knize jsme shromáždili ty nejlepší nápady a tipy, jak můžete jednoduše méně plýtvat jídlem a nápaditě zpracovávat i to, co byste jinak asi vyhodili. Nechte se inspirovat, ať je váš život o něco zelenější,“ říká o knize Konec plýtvání jídlem autorský tým portálu smarticular.net.

Ukázku z knihy si můžete prolistovat online zde: https://issuu.com/knihykazda/docs/konec_plytvani_ukazka_final?fr=sOWI5ZTIyMjg1ODk

 

Tag

Mohlo by se vám také líbit...

0 Komentáře “Konec plýtvání jídlem”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *